Gravidfotografering

Om gravidfotografering

Varje graviditet är en unik händelse och en underbar gåva. Kroppen förändras och det är en stor tid i livet. En graviditetsfotografering förevigar och dokumenterar detta, för efter förlossningen när runda magen är ett minne blott, så är det ett uppskattat minne att ha bilderna att se tillbaka på och även kunna visa barnet när det blir äldre.Gravidbilder blir vackra porträtt som kan göras sensuella och kärleksfulla eller ha en tuff cool känsla, lite beroende på vad vi vill locka fram och spegla. Men bilderna kan även göras som konstverk, där man lägger tonvikten på kroppens former och leker med ljus, färg och form.

När du kontaktar mig så går vi igenom dina önskemål och funderingar. Det är bra om du själv tänkt igenom vad du skulle vilja ha för bilder. Men har du inga konkreta idéer själv så kan jag visa lite mer bilder från tidigare fotograferingar, eller så kan du ge mig fria händer att ta fram det vackra hos dig och föreviga det.Jag rekommenderar att du bokar in din graviditetsfotografering runt vecka 36. Väntar du tvillingar eller fler småttingar, bör du komma något tidigare. Men detta är en avvägning, du vill ju att magen skall ha hunnit bli så stor som möjligt och att den syns ordentligt, samtidigt är risken större att du kanske känner dig lite obekväm under de sista veckorna av graviditeten och kanske inte kan glädjas riktigt åt själva fotosessionen.En gravidfotografering tar ungefär 40- 60 minuter. Det ger oss gott om tid till en avslappnad fotografering, där vi hinner med att prova olika poser och eventuellt ett byte av bakgrund och kläder m.m. Men är det en fotografering av flera personer som skall vara med i olika grupperingar eller ni har önskemål om flera olika miljöer, klädbyten eller liknande, så kan fotograferingen ta längre tid.Var tar vi gravid bilderna.

Fotograferingen kan ske i min portabla studio Eller kanske känner du dig mer bekväm och avslappnad i din egen omgivning, då kan vi ta bilderna i ditt hem och däromkring. Om vädret tillåter så kan vi även ta bilderna utomhus, som till exempel i en park eller vid havet m.m. Fördelen med utomhusfotografering är att man både kan få med fina vyer som bakgrund, men också att man kan leka med de naturliga formerna i naturen för att framhäva den gravida kvinnans former.

Jag tar gärna några bilder där även hela familjen är med. Det ger fina och stämningsfyllda bilder med er alla tillsammans. Vi kan ta bilder på dig och din man eller partner, men även på era äldre barn. Det finns en väldig fin symbolik i bilder med mammas stora mage och syskonen, och där man ser det förväntansfulla i barnens ögon när de ser på magen med det lilla ofödda syskonet i.

För att göra fotograferingen så personlig som möjligt, så brukar jag ta några bilder med rekvisita som kunderna tar med sig. Så har ni redan köpt några babysaker så får ni gärna ta med något. Det kan vara små söta tossor eller en nallebjörn.

Efter fotograferingen

Inom en till två veckor efter fotograferingen så kommer du få se provbilder från fotograferingen, detta via en lösenordsskyddad sida på Internet. Provbilderna är lågupplösta visningsbilder som är till för att välja ut era favoriter, ifrån alla tagna bilder under fotograferingen. De passar utmärkt till att dela med sig av på Facebook, e-post, digitala fotoramar eller ha med sig på mobiltelefonen.

Om ni valt något av de olika bildpaketen kommer ni kunna välja ut ifrån dom bilderna i galleriet. I samband med att ni får hem de printade bilderna kommer ni även få med ett usb minne med alla bilder högupplöst som finns i galleriet utifall ni vill göra egna förstoringar framöver. 

Eller så vill du kanske ha alla bilder från fotograferingen som högupplösta filer, så du själva kan administrera förstoringar m.m.

 

 

Comments are closed.