Barnfotografering

Om barnfotografering

Barnen går snabbt igenom sina olika stadier och de första perioderna går extra fort. Från att ha varit en liten nyfödd växer de upp till att bli en baby, som snart blir ett litet barn. Men även äldre barn går igenom livsfaser och förändras både till utseende och personlighet. En barnfotografering handlar just om att bevara dessa perioder i barnets liv. Inte bara som ett minne, som föräldrar och barn har glädje av i framtiden, utan även för att skänka glädje till när och kära som kan få ett fint porträtt på sitt barnbarn, syskonbarn och liknande.En barnfotografering tar ungefär 40 minuter. Det ger oss gott om tid till en avslappnad fotografering, där vi hinner prova olika poser och eventuellt ett byte av bakgrund och kläder m.m. Ifall ni har önskemål om att även ha bilder på flera olika grupperingar, som till exempel barnet med syskon, med mamma och pappa, gruppbild med hela familjen m.m. Då bör vi boka en längre fotografering. Men tänk på att de mindre barnen oftast inte klarar mer än 40 minuter. Alla nya intryck, samt allt lekande och spexande under själva fotograferingen gör dem rätt trötta.

Var tar vi porträttbilderna?

Var vi tar bilderna kan ha en stor inverkan på det färdiga resultatet. Inte bara utseende mässigt, utan även hur avslappnad barnet är som modell i olika miljöer. Fotograferingen kan ske i min portabla studio som jag kan sätta upp ex hemma hos er eller annan plats. Om vädret tillåter så kan vi även ta bilderna utomhus, som till exempel i en park eller vid havet m.m. Det ger oss en massa variationer på bakgrunder och olika bildstilar. Antingen kan vi ta en plats som betyder mycket för er eller så kan jag föreslå många fina platser omkring Båstad, Halmstad, Laholm, Ängelholm och Helsingborg bara för att nämna några platser.

Nyfödd

Fotografering av en nyfödd sker bäst inom de två första veckorna, då fångar man denna speciella tid och barnets första dagar i stora vida världen. Men detta kan också vara en stressfylld tid med stora förändringar med ankomsten av en ny familjemedlem. Så det går givetvis bra med en senare fotografering, men ju längre man väntar desto mer försvinner de där särdragen som bara nyfödda har.Vid den här åldern så kurar den nyfödda gärna ihop sig alldeles stilla var man än placerar dem. Vi får konstnärliga och vackra porträttbilder på din nyfödda, med sin mjuka duniga hud och vackra drag. Vi kan även ta bilder på barnet i mammas eller pappas famn. Eller fånga den poetiska symboliken mellan det lilla och det stora och kanske lägga den nyföddes lilla hand i sin fars stora hand.Detta är en tid av stora förändringar och den första tiden går väldigt fort. Därför kan jag även erbjuda att vi tar bilderna på den nyfödda i ert eget hem.

Bebis 6-9 månader

När barnet är mellan sex och nio månader så tar man de klassiska bebisbilderna, som till exempel med barnet liggande på en fårfäll. Det är vid den här åldern som personligheten börjar synas med leenden och olika ansiktsuttryck. Vid 6 månader sitter bebis oftast stabilt och håller sig ganska stilla och vid 8-9 månaders ålder så har krypåldern börjat och bebisen vill röra på sig och undersöka allt omkring sig.

Barn 1 år och uppåt

Här fångar vi barnets allt mer framväxande personlighet, men inte bara dess leende utan även andra personlighetsdrag som nyfikenhet, stolthet och förvåning. För barn i den här åldern har en egen vilja som dom gärna uttrycker med kroppsspråk och diverse underbara ansiktsuttryck.

Efter fotograferingen

Inom någon vecka efter fotograferingen så kommer du få se provbilder från fotograferingen, detta via en lösenordsskyddad sida på Internet. Provbilderna är lågupplösta visningsbilder som är till för att välja ut era favoriter, ifrån alla tagna bilder under fotograferingen. De passar utmärkt till att dela med sig av på Facebook, e-post, digitala fotoramar eller ha med sig på mobiltelefonen.Från provbilderna så kan du sedan beställa efterbeställningar. Vill du till exempel ha en eller flera förstoringar, bilderna i ett porträttalbum. Eller så vill du kanske ha alla bilder från fotograferingen som högupplösta filer, så du själva kan administrera förstoringar m.m.

Comments are closed.